Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
KOS (MÁRCIUS 21. – ÁPRILIS 20.)
A Kos gyermek lelkes, eleven, örül mindennek. Fantasztikus egyéniség, óriási kíváncsisága szüntelenül sarkallja, hogy mindent felfedezzen. Könnyen megunja az új játékszert, és többet rá se nézve várja a következő szórakozást. Vakmerő, energikus, sok mozgásra van szüksége. Gyenge pontja a fegyelem. Játszótársait szívesen irányítja, nem kell kétszer szólni, ha ő lehet a főnök. Egy Kos- gyermeknek mindenről van véleménye és ennek szívesen ad hangot. Türelmetlensége és fegyelmezetlensége miatt az iskolai előrejutás rendszerint nem zökkenőmentes. Társai között vezető egyénisége kifejezésre jut; ha hangadóra van szükség, ő lesz az. A jó eredmény szárnyakat ad neki. A kudarc nagyon hamar kedvét szegheti. Türelmet kell tanulnia: a gyorsan és a jól nem mindig megy együtt.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Ez sok szempontból a te hónapod! Hamarosan szóbaelegyedsz azzal a lánnyal/fiúval, aki már oly rég tetszik neked. A suliban kitűnően teljesítesz, a szakkörön új ötletekkel rukkolsz elő, amit tanítód is értékel.
BIKA (ÁPRILIS 21. – MÁJUS 20.)
Igényli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezeknek a hiányát nehezen viseli. Fontos a fegyelem, néha hajlamos a lustaságra. Jó hatással lehet rá a zene, illetve, ha énekelgetnek neki. Nem ritkán ő maga is örömmel hangicsál. Kedvét lelheti a festésben, de még inkább a gyurmázásban, homokozásban. A játék örömét szereti. Ritkán kapjuk rajta, hogy minduntalan a legmagasabb fára akar felmászni, vagy hogy lépten-nyomon verekedésbe bonyolódna. Hajlamos lehet viszont arra, hogy egész álló nap a televízió előtt tespedjen. Leginkább a gyakorlatban is hasznosítható ismeretek ragadják meg, azonkívül fogékony lehet a művészeti tárgyak iránt. Nem biztos, hogy ő vágja leggyorsabban a választ minden kérdésre az iskolában, olykor akár lassúnak is tűnhet, ám amit egyszer megtanult, arra élete végéig emlékszik.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Ha új tanulmányokba szeretnél kezdeni vagy sportolni szeretnél, akkor ne késlekedj, minden változást jól fogadsz és jól fogsz teljesíteni. Ne habozz, jól fogsz választani! A tanulás mellett szánj időt a barátaidra és a kikapcsolódásra is.

 
IKREK (MÁJUS 21. – JÚNIUS 21.)
Egyszerre több dologba is belefog, közülük sokat félbehagy, hogy máris új kaland után nézhessen. Az Ikrek gyerek akkor éri el a legjobb eredményt, amikor egyik feladatról a másikra ugrálhat, érdeklődése pedig hol nő, hol csökken. Szereti a játékokat és elvárja, hogy mindenki játsszon vele. Nagy csevegő, jó néven veszi, ha sokat beszélnek hozzá. A gyermekközösségekbe többnyire jól beilleszkedik, sok barátot szerez, igaz, váltogatja is őket. Bár a hangyaszorgalom távol áll tőle, gyors felfogásának köszönhetően nemigen akad problémája a tanulással. Az alapos, elmélyült ismeretszerzés helyett sokkal szívesebben választja az információk könnyed felcsipegetését, ez pedig hajlamossá teheti a felületességre is. Kiváló felfogóképessége mellett figyelme nagyon hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Humora és fantáziája miatt elbűvölő gyermek.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Sokkal több időt töltesz a barátaiddal, mint eddig. Te vagy a társaság középpontja, élvezed, hogy te vagy a szószóló és mindenki rád figyel. A hónap közepén kellemes meglepetések várnak rád, de csak, ha mindig becsületesen felkészülsz az iskolai számonkérésekre.
RÁK (JÚNIUS 22.- JÚLIUS 22.)
Ha kedvébe szeretnénk járni, hagyjuk kicsit tovább pancsolni fürdéskor, és vigyük úszni. Mivel azonban bőre legalább olyan érzékeny, mint a lelke, fokozottan óvjuk a tűző naptól! Óriási képzelőerővel rendelkezik, fantáziája és kreativitása gazdag. Különösen kedveli a meséket és a gyermekdalokat. Szüksége van arra, hogy éjjel legyen egy kis világítás a szobájában, mert így barátságosabbnak találja az éjszakát. Mesterfokon képes űzni a lustálkodás művészetét. Közismerten rendetlen és gyűjtögető. A játékok szortírozása mindig csatározásokkal jár, mert a gyerek szemében még a legkisebb apróság is értékes, s mert emlékek fűzik hozzá, nehezen válik meg tőle. Mivel nem kedveli az erőszakot, a durvaságot, így csak csendben figyel, és csak akkor cselekszik, amikor felismeri, hogy eljött az ő ideje. Az iskolában eleinte félénknek tűnhet, ám előbb-utóbb szinte biztosan megkedvelteti magát, annak ellenére, hogy olykor a kelleténél sértődékenyebb. Emellett azonban bátor és kitartó is. Ha valami felkelti a Rák-gyermek érdeklődését, akkor kétségkívül csodákra képes. Mivel jó felfogású, nagyon hamar megérti a dolgok lényegét.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:

 
Úgy érzed, eljött a te időd, most sokkal bátrabban vágsz bele új dolgokba! Bízz a megérzéseidben. Tölts több időt a szabadban, de jól öltözz fel, mert most könnyebben megfázhatsz.
OROSZLÁN (JÚLIUS 23.- AUGUSZTUS 22.)
Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Meg kell tanulnia, hogy meghallgassa mások véleményét is, még ha nem is ért egyet vele. Hajlamos a makacsságra. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Játék közben könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat. Általában az iskolai előmenetele problémamentes. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Tele vagy ötletekkel, új dolgokra vágysz. Ha gondolkodtál a szobád átrendezésén, akkor ne késlekedj, fantasztikus terveid lesznek, amit apuval együtt meg is valósíthatsz. A változástól tele leszel energiával és sokkal jobb lesz a kedved.
SZŰZ (AUGUSZTUS 23. – SZEPTEMBER 23.)
Jó megfigyelő és szókimondó alkat lévén olykor zavarba is hozhatja környezetét véleményének kinyilvánításával. Amit az ismerősökről hall otthon, kertelés nélkül közölheti a szóban forgó személlyel. Bár meglehetősen kritikus másokkal, hamar megsértődik, ha fejére olvassák tévedéseit. Mivel az önbizalom igen távol áll tőle, éppen ezt ellensúlyozza csípős nyelvével. Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. Érdeklődését általában felkeltik az állatok, a növények és a természet szépségei. A Szűz-gyermek kedveli a kézzelfogható konkrét tevékenységformákat, mint homokozás, gyurmázás, földre rajzolás, kavicsok rakosgatása. Különösen élvezi, ha pakolászhat, sorba rendezhet tárgyakat. A tipikus Szűz-gyermek ráadásul ügyes mozgású, ezért testnevelésórákon sincs miért szégyenkeznie.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Már alig várod a tavaszi szünetet. Jót fog tenni egy kis kikapcsolódás és lazítás. Ebben a hónapban a bolygók állása miatt hajlamos lehetsz a meggondolatlanságra, de végül pozitív lesz majdnem minden döntésed eredménye.
MÉRLEG (SZEPTEMBER 24. – OKTÓBER 23.)
Nehezen viseli el a konfliktusokat. Elbűvölő, és örül, ha mások kedvére tehet. Finom, félénk és határozatlan. Rendkívül fejlett az igazságérzete. A halogatás vagy lustaság könnyen jellemezheti, később ezek komoly gondokat okozhatnak. A Mérleg-szülötteket sokkal jobban érdekli a mutatós eredmény, mint a katonás rend. A Mérleg-lányok kedvelik a bizsukat, a pasztellszínű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg-fiúknak fontos a barátság. Mivel szeret másokkal együttműködni, beszélgetni, ezen kívül udvariasságra, kedvességre törekszik, többnyire zavartalanul képes beilleszkedni az óvodai, iskolai közösségbe. Csak olyankor veszekszik, ha végképp nem lát más megoldást. A pedagógusok elvárásainak igyekszik megfelelni, bár a leckeírás és a szorgalmas tanulás nem tartozik kedvenc foglalatosságai közé. Legszívesebben játékos gyermekdalokat és rímes verseket tanul. Kiemelkedően ügyesnek bizonyulhat művészeti és humán tárgyakban, valamint a nyelvtanulásban. Mindenért lelkesedik, ami a művészettel kapcsolatos. Érdeklődési köre minduntalan változik, csapong.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:

 
A jó idővel együtt a jókedved is megjön. Sokkal jobban fog menni a tanulás, most mindent könnyen megjegyzel. A tanáraidnak is felfog tűnni, hogy kimagaslóan teljesítesz, a dícsérő szavak pedig újra és újra lelkesítenek.
SKORPIÓ (OKTÓBER 24. – NOVEMBER 22.)
Gyermekként nagyon eleven, pajkos. Mivel kíváncsisága határtalan, mindent szét kell szedni, össze kell törni, hogy megértse a lényegét. Nem könnyű megtudni, mit forgat a kis fejében, hisz egyik szembetűnő tulajdonsága a zárkózottság. Titkait, vágyait féltve őrzi, és nem állhatja, ha azokat bárki is ki akarja fürkészni. Szívesen kezdeményez játékot családi körben. Ha érzi, hogy szeretik, akkor igyekszik visszaadni a szeretetet, vagy legalábbis jelét adni ragaszkodásának. Ha a Skorpió-gyermeknél valami nincs rendben, feltűnően csendes lesz, talán még kedvenc ételét is visszautasítja. A tanulás terén nincsenek problémái, amennyiben eléggé motivált. Ellenkező esetben kis ördögfiókává válik, és változó eredményeket mutat fel: egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatokat hozhat. Nehezen érti meg, hogy fáradságos munka nélkül nem ér el eredményt. Szeretteivel elfogult, feltétel nélkül védi őket, akár szükséges, akár nem.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Szüleidtől elismerő szavakat hallhatsz, mind iskolai teljesítményed, mind az otthoni segédkezések miatt. Nem vágysz semmiféle jutalomra, a dícsérőszavak teljesen lekenyereznek. Ha megtetszett egy lány/fiú, akkor bátran hallgass az ösztöneidre.
NYILAS (NOVEMBER 23. – DECEMBER 21.)
Gyermekként ellenállhatatlan és elszánt, nem marad észrevétlen. Kezdeményező, igazi egyénisége van. Néha bizony kicsit hangos, de ilyenkor is csak ki akarja nyilvánítani szeretetét, ragaszkodását. Olykor azonban mást mond, mint amit csinál. Szeret sokféle új játékot kapni, de ezeket hamar megunja. Könnyen válik feszültté, hisztissé. Ilyenkor hajlamos törni-zúzni a játékait. Kíváncsisága határtalan, szüntelen kérdésekkel ostromolja környezetét. Igazi fecsegő. Általában a saját feje után megy, de nem konok, figyelmesen meghallgatja a jó tanácsokat. Könnyen túlcsorduló érzelmei vannak. Többnyire könnyen barátkozik, nagyon kedves és megnyerő tud lenni. Vélt vagy valós igazát szenvedélyesen védelmezheti környezetével szemben. Iskolába kerülve törekvő, becsvágyó, lelkesedését az elért eredmények táplálják a tanulásban és a sportban egyaránt. Az olvasási készségét és nyelvérzékét már kis korától érdemes fejleszteni. Környezete számára életöröme jelenti a boldogságot.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Jót fog tenni a tavaszi szünet, mostanában nem úgy teljesítesz az iskolában, mint máskor. Újult erővel térsz majd vissza az iskolapadba, bár az ismételt korai kelésekhez ismét hozzá kell majd szoknod.
BAK (DECEMBER 22. – JANUÁR 20.)
Gyerekként komolynak és higgadtnak látszik. Nagy felelősségérzettel rendelkezik. Gondolkodik, utána cselekszik. Különösen fontosak neki a kapcsolatok. Mindenről kialakult véleménye van, de csak óvatosan mondja ki, amit gondol. Büszke a szüleire. A Bak-gyermekre sok minden jellemző: kicsit magamutogató, minden érdekli, mindig ki akarja próbálni az új dolgokat. Érzelmeit ritkán nyilvánítja ki, de visszafogottsága nem akadályozza meg abban, hogy új kapcsolatokat teremtsen. A nagy baráti összejövetel nem az ő világa, jobban szeret otthon olvasni vagy tanulni. Kiválóan tud koncentrálni, élvezi az olvasást, kedvenc időtöltése a könyvek böngészése. Rendszerető, szívesen segít a rendteremtésben, a házimunkában. Örül neki, ha dicsérik, s ez mindig ösztönzően hat rá. Erős oldala az emlékezőtehetsége és az akaratereje. Egyáltalán nem ijed meg a hosszú ideig tartó tanulástól.

 
Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
Ha barátaiddal együtt tanulsz délutánonként, akkor sokkal jobbak lesznek az eredményeid. Könnyebben fog menni a lecke elkészítése, ha együtt próbáljátok megoldani a feladatokat. Egyre jobban kötődsz hozzájuk, akár igaz barátságok is születhetnek.

 
VÍZÖNTŐ (JANUÁR 21. – FEBRUÁR 19.)
Már gyermekként egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve. Jellemzője a makacsság, de emellett a Vízöntő racionális gondolkodású, s érvekkel mindig meg lehet győzni. Mindent egyedül akar csinálni. Ez a meglehetősen önálló észjárás jele. Társaságban jól érzi magát, de olykor szüksége van arra, hogy egyedül legyen. Barátkozó természetű, bár olykor túlságosan naiv, hiszékeny. Hamar teremt kapcsolatot, szeret beszélni és beszélgetni, s szenvedélyességét sem leplezi. Állandóan meg akarja változtatni a világot. Törekszik arra, hogy neki minél jobb legyen. Lázadó természet, de ebben mindig ott van a jobbra való törekvés. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecserét. Jó érzéke lehet a színjátszáshoz, de ezt nem csak színpadon hasznosítja.
 
Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
A Jupiter a te jegyedben jár, de ez nem azt jelenti, hogy minden az öledbe hullik. Ha elégedetlen vagy valamivel, ne a környezeted hibáztasd miatta. A jó idő beköszöntével egyre több programod lesz, és ettől a kedved is sokkal jobb.

 
HALAK (FEBRUÁR 20. – MÁRCIUS 20.)
Legszívesebben állandóan otthon ülne. Óriási szüksége van szülei jelenlétére, mert fél a magánytól. A családi fészek megnyugtatja rendkívül érzékeny lelkét. Félénk. Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, s elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében egyik kedvence. Kitűnő felfogású, könnyen megérti a dolgok rejtett lényegét. Kedvenc időtöltése a séta, vagy a játszótéri mókázás valamelyik családtaggal. A természettudományok iránti érdeklődése feltétlenül ösztönzésre érdemes. Mindenáron örömet akar szerezni, ezért képes kicsit kiszínezni a valóságot, hogy ezzel is szórakoztasson. A közönyösséget gyűlöli a legjobban a világon. 7 és 15 éves kora között öltenek benne formát a dolgok. Hajlamos álomvilágba menekülni. Fokozott érzékenysége miatt félénkké válhat, de ha feloldódik, nagyszerű barát válik belőle.

Áprilisra ezt üzenik a csillagok:
 
A zsebpénzed kerül előtérbe. Szüleid figyelmeztetnek, hogy ne költsd el feleslegesen, de te nem hallgatsz rájuk, így megeshet, hogy idő előtt kiürül a pénztárcád. Általában megfontolt vagy, de ebben a hónapban a hirtelen döntések dominálnak.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.